fredag 15 augusti 2008

Det finns bara en av dig

Visst är det så! Det finns bara en av dig och du är unik
- precis så som du är!

Att komma till "acceptanspunkten" - den där punkten där man faktiskt klarar av att acceptera sig själv - är långt ifrån lätt. Men vet du, det går! Det är inte lätt att ställa sig framför spegeln varje dag och tvinga fram orden "jag duger som är jag" men faktum är att man, även om man i början kanske bara kan viska fram orden, kommer till någon slags acceptans. Man kanske inte älskar sig själv eller tycker att man är bra på alla sätt och vis, men man kanske iallafall kan acceptera sig själv och känna att det är okej. Det kan låta så himla klyschigt att säga att säga att alla är unika och duger som dem är men så är faktiskt fallet. Oftast ser andra människor alla dina fina egenskaper medan du själv inte förstår vad de pratar om. Om vi ändå bara kunde se oss själva utifrån. Om vi kunde se oss själva med någon annans ögon. Kanske skulle vi då se - det som är så självklart för andra - att vi är viktiga, att vi behövs och att vi duger, precis som vi är.

Tips: Köp (eller designa egna) väggdekorationer med texter, bilder eller andra saker som kan stärka dig själv och din självkänsla. Själv har jag beställt
dessa

Ta hand om Dig

/Pia

1 kommentar:

Anonym sa...

pia! det här är en helt underbar blogg. så fint att se att du mår bra!! ( jag visste att du skulle klara det !! ) nothing but love :)